Kaffe <3


1. Inte alls uttorkande

Det är en myt att kaffe är urindrivande. En stor kopp innehåller normalt 330 milligram koffein, för att drycken ska bli uttorkande måste den innehålla minst 550 milligram.



2. Kaffe är bra för hjärtat

Personer med högt blodtryck brukar undvika kaffe. Flera undersökningar visar att de borde göra tvärtom.

En studie på 27 000 kvinnor gjord av forskare på University of California visar att de som dricker upp till tre koppar om dagen har 24 procent mindre risk att drabbas av hjärtsjukdomar.



3. Minskar risken för cancer

Mycket tyder på att drycken snarare förebygger sjukdomen. En japansk studie visar att de som dricker två koppar om dagen löper hälften så stor risk att drabbas av cancer som andra.



4. Drick det vitt

Koffein gör att dina ben absorberar lite mindre kalcium, vilket kan leda till högre risk för frakturer. Men om du föredrar din kopp vit (mjölk) försvinner den risken.



5. Bönan gör dig glad

En rejäl kopp kaffe får dig att må bättre. Den gör dig mer energisk, alert och social, visar färsk forskning från John Hopkins school of medicine i Baltimore. Men det gäller bara vana kaffedrickare.

Den rostade bönan kan till och med skydda dig mot depression.



6. Hjälper kroppen återhämta sig

Idrottsmän som dricker några extra koppar kaffe återhämtar sig upp till 60 procent bättre efter ett hårt träningspass. Enligt forskare beror det på att musklerna har lättare för att ta upp kolhydrater om de kombineras med koffein.



7. Skyddar från sjukdomar

Studier tyder på att ett par koppar om dagen minskar risken för parkinsons, alzheimers och typ 2-diabetes. Koffeinet verkar bland annat skydda hjärnan från skadliga effekter av kolesterol.

Kommentera inlägget här: