Glädjande insikt

Idag är det permisdags. Jag har fått tillåtelse att åka 2 pendeltågsstopp norrut mot Älvsjömässan. Här är det nämligen i dagarna SACO Studentmässa. Och den insikt jag drabbades av i det ofattbara folkvimlet var rent ut sagt så himla skön. Herregud va skönt att jag inte började plugga direkt efter gymnasiet!!! 
För det först visste jag ju inte vad jag ville göra. För det andra var jag otroligt skoltrött. Idag insåg jag dessutom att jag nu, när jag får runt hör idag och tittar på utbildningar, så gör jag det för MIN skull. Ingen annans. Jag känner mig hundra år äldre än alla gymnasiekids som går runt här nu. De frågar varandra, var ska du gå? Vad är bra? Är det populärt att gå här? Grupptryck no shit liksom. 
Nä, när jag väl börjar plugga ( förhoppningsvis till hösten och på SU, Stockholms Universitet) kommer det vara enbart för min egen skull. Jag kommer att ha kvar alla mina andra vänner utanför universitetet men också förhoppningsvis nya. Men ingen stress liksom. Jag går utbildningen för att lära mig. Inte för att bli poppis. Att jag sedan hoppas på en braktvåa i Hägersten med Balkong är en liten inflik jag vill göra :)
Summa summarum. Herre! Vilken skön insikt. Jag gillar att bli äldre!Total torka

Ytterst total bloggtorka idag. inget varken vettigt eller intressant att skriva om. Kanske då bäst att inte skriva något alls, för att hindra er från att krevera (ett ord jag sannerligen använt mig mycket av på senaste tiden) av mina ointressanta inlägg. 
Jo jag kom just på, jag har något att berätta! Med anledning av rubriken torka: Var just och tog prover imorse och sjuksköterskan kunde glädjande meddela att jag inte är i tillståndet uttorkad! Som tydligen kunde vara ganska allvarligt, till och med livshotande... man glömmer lätt sånt och fokuserar på annat... Så det var ju bra! skvalp skvalp!
Todelooooooo!

Vikten av språket

Kanske är det min nuförtiden redan korta stubin och lättretliga galla som spökar. Men något jag oavsett tid på året, dygnet eller oavsett vem, så finns det något jag inte klarar av. Språkmissar. Språkfel. Jag må kanske vara petig och språkpolis. Men jag kan tyvärrr inte ta någon på allvar som våldtar det svenska språket. Exempelvis som vid frukosten imorse. Då jag hör en av behandlarna vräka ur sig; Min dotter läser franska, och hon verkar ha en väldigt hård franskalärare. FRANSKALÄRARE??? Vad är det för himla ord??? Fransklärare, TACK! 

Under luftningen igår satt vi dessutom och pratade om småbrorsor. En behandlare kläcker då ur sig den misshandelsliknande frasen; "Varför gör du läxan åt HAN?".
Jag ville skjuta någon. Kanske mest mig själv för att slippa denna plats. Det heter HONOM om ni inte redan visste det... suck...