Glädjande insikt

Idag är det permisdags. Jag har fått tillåtelse att åka 2 pendeltågsstopp norrut mot Älvsjömässan. Här är det nämligen i dagarna SACO Studentmässa. Och den insikt jag drabbades av i det ofattbara folkvimlet var rent ut sagt så himla skön. Herregud va skönt att jag inte började plugga direkt efter gymnasiet!!! 
För det först visste jag ju inte vad jag ville göra. För det andra var jag otroligt skoltrött. Idag insåg jag dessutom att jag nu, när jag får runt hör idag och tittar på utbildningar, så gör jag det för MIN skull. Ingen annans. Jag känner mig hundra år äldre än alla gymnasiekids som går runt här nu. De frågar varandra, var ska du gå? Vad är bra? Är det populärt att gå här? Grupptryck no shit liksom. 
Nä, när jag väl börjar plugga ( förhoppningsvis till hösten och på SU, Stockholms Universitet) kommer det vara enbart för min egen skull. Jag kommer att ha kvar alla mina andra vänner utanför universitetet men också förhoppningsvis nya. Men ingen stress liksom. Jag går utbildningen för att lära mig. Inte för att bli poppis. Att jag sedan hoppas på en braktvåa i Hägersten med Balkong är en liten inflik jag vill göra :)
Summa summarum. Herre! Vilken skön insikt. Jag gillar att bli äldre!